Aleea „Psiholog Dr. Lucia Iorga” la Cimitirul Bellu din București

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Începând din luna aprilie 2022, una dintre aleile Cimitirului Bellu din București poartă numele Mamei mele, psiholog doctor Lucia Iorga născută Stănescu (1955-2021). Aleea „Psiholog Dr. Lucia Iorga” se găsește în Figura 120, în apropierea zonei în care sunt înmormântați artiștii și scriitorii și a mormântului familiei Bărbulescu-Stănescu, moșneni de Poiana și Pisculeasca.

5

2

4

Mama mea, Lucia Iorga, a fost timp de peste 20 de ani unul dintre cei mai apreciați psihologi din cadrul Ministerului Apărării Naționale, contribuind la pregătirea psihologică a mii de militari români pentru plecarea în teatrele de operații. A contribuit în mod decisiv la dezvoltarea psihologiei militare în România, fiind decorată cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler. A fost, de asemenea, unul dintre cei mai importanți specialiști români în domeniul psihologiei religiei.

1

3

Cimitirul „Șerban Vodă – Bellu” din București, deschis în 1858, este cel mai important cimitir istoric din România, membru al Association of Significant Cemeteries in Europe și al European Cemeteries Route. Are o mare concentrare de monumente de arhitectură și de sculptură. Un număr impresionant de personalități ale României își au locul de veci în Cimitirul Bellu: scriitori, artiști, oameni de știință, academicieni, clerici, militari, figuri istorice, oameni politici, familii aristocratice.

Intrarea în Cimitirul Bellu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>