Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României

Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2014

Cred că această carte care îl prezintă românilor pe tânărul lor principe este bine-venită. Pentru a te împrieteni cu cineva, este nevoie ca mai întâi să faci cunoştinţă cu persoana respectivă. Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României

Îmi doresc să duc mai departe munca dificilă pe care au început-o membrii Familiei Regale şi sper ca, alături de tinerii din generaţia mea, să construim o ţară mai puternică şi să ne putem găsi cu toţii locul acasă, în România.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României

Cumpără pe Cărtureşti.ro

 

Fotografii de la lansarea de la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, 24 aprilie 2014:

Fotografii de la lansarea de la Târgul Internaţional de Carte Bookfest, 31 mai 2014:


Prima carte despre Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a fost lansată la Bucureşti, Digi24, 24.04.2014


Principele Nicolae al României şi Filip-Lucian Iorga şi-au lansat cartea Drumul spre casă, PRO TV, 24.04.2014

 

Recenzie în revista Luceafărul (Tudor Petcu)
“Istoric fiind, domnul Filip-Lucian Iorga, prin analizele adânci şi profunde pe care le-a făcut asupra istoriei până în momentul de faţă, nu ezită să se confrunte şi cu prezentul, care, fără discuţie, devine istoria de lângă noi. Cu alte cuvinte, înţelegerea istorică de care dispune, viziunea pe care a dobândit-o asupra sensului şi logicii istoriei îi permit cu uşurinţă să surprindă personajele cheie ale lumii contemporane, în special ale societăţii româneşti, care încep să domine într-un mod discret, prin acţiuni principiale.
Autorul ştie cum să îl atragă pe Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României într-un dialog netrucat al confesiunilor şi ideilor. Această carte de convorbiri scoate la iveală o personalitate regală care, în ciuda tinereţii sale, deja spune totul prin atitudinea convingătoare, prin soluţiile pe care este capabil să le dea, prin maturitatea sa intelectuală şi spirituală, dar mai ales prin iubirea pe care o manifestă faţă de identitatea românească şi ortodoxă.” (Tudor Petcu)